, , ,

درمان ناخن‌ های شکننده با نمک اپسوم

شکنندگی ناخن ها

در اين مطلب روش تقویت و درمان ناخن‌ های شکننده با نمک اپسوم را به شما آموزش ميدهيم:

اگر از شکنندگی ناخن‌های خود رنج می‌برید باید بدانید که شما تنها نیستید. متخصصان معتقدند که در حدود ۲۰ درصد از افراد از اونیکورکسی (اصطلاح پزشکی برای ناخن‌های شکننده) رنج می‌برند. اما برای تقویت ناخنهای شکننده چه باید کرد. در حالی که ضعیف شدن و شکننده شدن ناخن‌ها ممکن است به شکل‌های مختلفی بروز کند (مانند تشکیل شیار یا پوسته‌پوسته شدن ناخن). اصطلاح اونیکورکسی به حالتی اطلاق می‌شود که در آن، ناخن بیمار دچار شکستگی‌های طولی می‌شود و روی سطح آن ناهمواری‌هایی به صورت شیاری به وجود می‌آید.

علائم شکنندگی ناخن


در صورتی که شما ناخن‌های خشک و شکننده‌ای دارید، لایه‌های پروتئینی موجود در ناخن شما در حال جدا شدن از یکدیگر و شکسته شدن هستند. بنابراین از علائم شکنندگی ناخن این است که سطح ناخن ناهموار می‌شود و سطح ناخن به صفحات و پوسته‌هایی به شکل طولی تقسیم می‌شود.

حتی ممکن است قسمت‌هایی از ناخن کاملا بشکنند و از ناخن جدا شوند.گاهی اوقات یک لایه‌ی زرد رنگ کراتینی در زیر ناخن تشکیل می‌شود و باعث می‌شود که بستر زیر ناخن برآمده شود و ناخن از بستر خود جدا شده و شل شود (به این وضعیت اونیکولیسیس گفته می‌شود).

در این حالت اگر ناخن بیافتد، بعد از آن به شکل طبیعی رشد نخواهد کرد. هرچند دیستروفی و شکنندگی ناخن بیماری خطرناکی نیست، اما ناخن‌های آسیب‌دیده دردناک هستند و ظاهر ناخوشایندی نیز دارند که باعث احساس خجالت و شرمندگی بیمار در هنگام قرارگیری در موقعیت‌های اجتماعی می‌شود.

ناخن‌ هایی که به راحتی می‌شکنند و ترک می‌خورند از مشکلات احتمالی تغذیه‌ای خبر می‌دهند. کمبود ویتامین A و کلسیم باعث خشکی و ورقه ورقه شدن پوست می‌شود. کمبود پروتئین، فولیک اسید، ویتامین B که برای رشد سلول‌ها و احیای سلول‌های مرده ضروری است و ویتامین C موجب افتادن ناخن‌ ها می‌شود. کمبود پروتئین باعث ایجاد راه راه‌های سفید بر روی ناخنها می‌شود. یک نوع کمبود اسید ممکن است باعث ترک خوردن و دو نیم شدن ناخن‌ها شود.

 

تشریح ساختمان ناخن

مشهودترین قسمت ناخن، صفحه آن است. این قسمت بر روی بستر ناخن که یک ناحیه غنی از رگ‌های خونی است قرار گرفته‌است.

ماتر یکسں ناخن :

ناخن

ماتریکس بخشی است که صفحه ناخن شکل میگیرد. این قسمت از سلول های ماتریکس تشکیل می شود و محلی رشد و نمو ناخن است. ماتریکس شامل عصب ها، لنفها و رگهای خونی می شود تا سلولهای ماتریکس را تغذیه کند. بخش عینی ماتریکس که از زیر پوست زنده گسترش مییابد، ماهک یا ماه نیمه نامیده میشود سفید و به شکل هلال ماه در پایین ناخن است. اگر فردی وضعیت سلامتی خوبی نداشته باشد یا در ماتریکس زخمی وجود داشته باشد، روی ظاهر ناخن ها تأثیر می گذارد.

 

درمان ناخن‌ های شکننده با نمک اپسوم

لانولا (ماهکی)  ناخن :ناخن

 

یکی دیگر از بخشهای ساختمان ناخن لانولا (ماهکی) است:  به قسمت هلالی شکل و سفید رنگ که در ته ناخن دیده میشود و از انتهای دیگر روشنتر است، لانولا میگویند. لانولا روی ماتریکس قرار دارد و بسیاری از سلولهای ماتریکس را در خود جای میدهد. لانولا یا ماه نیمه در ناخن شست بیش تردیده میشود.

 

کوتیکول:ناخن

کوتیکول از زیر پوستی می آید که بالای صفحه ناخن طبیعی قرار گرفته است و از ورود ماده و میکروارگانیسمهای خارجی جلوگیری کرده و مانع آسیب و عفونت می شود.

به منظور جلوگیری از سوراخ شدن، فقط برای مراقبت از کوتیکول لازم است به طور منظم قسمت مرده کونیکول خود را بدون آسیب رساندن به بافت سالم بردارید .

 

بستر ناخن

قسمتی از پوست که بدنه ی ناخن روی آن قرار گرفته و مانند بستری صفحه ناخن را در خود جای داده است. بستر ناخن است.

صفحه ناخنناخن

 

قسمت اصلی بدنه ی ناخن را صفحه میسازد. صفحه ناخن از لایه ای سلول های شاخه فشرده و شفاف تشکیل شده است که هیچ گونه عصب و رنگ خونی در آن وجود ندارد و به عنوان پوششی از بستر خود محافظت نموده و لایه های سلولی زیر آن سبب رشد و نمو ناخن میگردد.

 

درمان ناخن‌ های شکننده با نمک اپسوم

لبه آزادناخن

 

قسمتی از ناخن که مانیکور و پدیکور روی آن انجام شده است و از نوک انگشتان فراتر رفته است را لبه ی آزاد ناخن میگویند. وظیفه ی محافظت از بافت زیرین و نوک انگشتان به عهده ی این قسمت می باشد.

رشد ناخنناخن

 

از رشد ناخن ، ماتریکس ریشه ناخن به وجود می آید. رشد ناخنها تحت تاثیر عواملی نظیر سلامتی، بیماری و تغذیه می باشد. رشد ناخن از ماتریکس شروع شده و تا لب انگشت ادامه دارد و به طرف جلو است. به طور طبیعی ناخن ۲ الی ۳ میلیمتر در ماه رشد میکند. سرعت متوسط رشد در بزرگسالان یک هشتم اینج در ماه است.

درمان ناخن‌ های شکننده با نمک اپسوم

بیماری‌های ناخنبيماري ناخن

ناخن‌ها فاش‌کننده بیماری‌ها

 

شکل ناخن‌ها: ناخن‌های منحنی و قوزدار احتمال وجود بیماری‌های ریوی، کبدی و حتی سرطان را افشا می‌کنند. البته ناخن برخی افراد به‌طور ژنتیکی به این شکل است. بهتر است هر گونه تغییری در شکل ناخن‌ها را جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید تا خیالتان راحت شود.
ناخن‌های سرد و رنگ پریده: ضعف عروق در ناحیه نوک انگشت‌ها، سردی و رنگ پریدگی ناخن‌ها می‌تواند نشان از آرتریوپاتی، نارسایی قلبی یا ریوی باشد.
مقاومت ناخن‌ها: ناخن‌های ضعیف، نرم یا شکننده می‌توانند نشان دهنده کمبود مواد مغذی بدن به ویژه آهن باشد.
رنگ ناخن‌ها: ناخن‌های سفید امکان وجود بیماری‌های گوارشی، ریوی یا لنفوم (نوعی سرطان خون) را نشان می‌دهند.
ناخن‌های قهوه‌ای خبر از بیماری‌های هورمونی می‌دهند. لکه‌های کوچک قرمز رنگ روی ناخن‌ها احتمال وجود بیماری‌های خودایمنی را آشکار می‌سازند. در نهایت اینکه قرمزی اطراف ناخن‌ها می‌توانند نشان از درماتومیوزیت باشد.

درمان عفونت ناخن با نمک اپسوم

استفاده از نمک اپسوم نیز می تواند در درمان عفونت ناخن پا موثر باشد چرا که نمک  اپسوم  یک ضد عفونی کننده طبیعی است و همچنین مانع ابتلا به عفونت نیز خواهد شد.

جالب است بدانیم که با استفاده از نمک اسپوم می توان سلول های مرده را از بین برد و پوست را بازسازی و پاکسازی کرد، برای استفاده از این روش باید سه قاشق سوپ خوری نمک اپسوم را با یک فنجان آب ولرم مخلوط کرد و ناخن پا را به مدت 20 دقیقه در داخل این مخلوط قرار داد و بعد با استفاده از آب گرم آن را شست.

درمان قارچ ناخن با نمک اپسوم

نمک اپسوم مانند یک ماده ضدعفونی کننده طبیعی عمل می کند و برای پیشگیری از عفونت ناشی از قارچ ناخن موثر است. استفاده از این نمک باعث نرم شدن پوست می شود و سلولهای مرده را از بین می برد و در نتیجه روند احیای سلولی را بهبود می دهد.

مواد لازم

نمک اپسوم ۳ قاشق غذاخوری( معدل ۲۵ گرم)

آب ۱ لیوان( معادل ۲۵۰ میلی لیتر)

روش تهیه و استفاده

آب و نمک را مخلوط کنید تا کاملا حل شود. منطقه مورد نظر را با این محلول شستشو دهید. این کار را تا زمان بهبودی هر روز تکرار کنید.

 

درمان ناخن‌ های شکننده با نمک اپسوم

با كمك نمك اپسوم كوتيكول هاي نرم تر و ناخونهاي قوي تري داشته باشيد. نمك حمام را با ليمو و جوش شيرين با انواع روغن هاي گياهي مخلوط كنيد تا به ناخن هايي با ظاهر سالم و بدونه لك دست پيدا كنيد

جهت خريد نمك اپسوم به فروشگاه سايت مراجعه نماييد

 

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *